In english

 

 

Pääsivu

Uutiset

Kasvattaja

Omat koirat

Pentueet

Artikkelit

Kuvia

Linkit

Vieraskirja

 

 

 

K-pentue
pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira
s.18.9.2010

 
Pennut muuttivat uusiin koteihinsa marraskuussa 2010. Onnea matkaan!


Hiucan Kallis, kutsumanimeltään Veijari. Omistaja Pirjo Simelius, Vantaa


Hiucan Kaunis, kutsumanimeltään Ruska. Omistaja Sanna Mikkonen, Helsinki


Hiucan Kiltti, kutsumanimeltään Kasper. Omistaja Päivi Heikkilä, Lappeenranta


Hiucan Komea, kutsumanimeltään Jalo. Omistaja Jutta Joutjärvi, Helsinki


vko 43

Pennut ovat nyt kuusiviikkoisia ja ne ovat varsinaisia pikkuriiviöitä. Pentuaitauksessa viihdytään juuri ja juuri sen verran, että siellä nukutaan yöt ja työpäivä. Muutoin pennut tunkevat kirjaimellisesti joka paikkaan. Hampailla pitää myös kokeilla kaikkea mitä kuvitella saattaa.


Iso poika on helpoin kuvattava sillä se on kovin rauhallinen.


Kasper olisi mielellään tehnyt tuttavuutta ohikulkijoiden kanssa.


Ruska oli reippain ulkoilija, se viipotti omia reittejään.


Keskipoika maisteli varmuuden vuoksi kaikkea vastaantulevaa, ihan niin kuin sisälläkin.

vko 42
Pennut viisiviikkoisia. Meno on jo melko villiä. Kun olemme kotosalla pennut saavat jo liikkua vapaasti koko asunnossa. Koko lauma osallistuu pentujen hoitoon: Lumipallo on ottanut varaemon roolin, Hilja toimii ärhäkkänä poliisina ja Harmi leikittäjänä. Helmi seurailee touhua sivusta. Papu on mainio emo, ja huolehtii pennuistaan varmaotteisesti sekä rauhallisesti. Kertaakaan en ole nähnyt sen hermostuvan pennuilleen. Iso poika oli ainoa, joka malttoi istua kuvattavana.... Ainakin hetken.Tyttö on kutsumanimeltään Ruska.Pikkupoika eli Kasper tykkää haisunäätäpehmolelusta. Keskipojalle puolestaan maistuisi mahapulla :)

vko 41
Pennut täyttivät neljä viikkoa. Nyt pennut jo näyttävät koirilta, leikkivät ja juoksevat sekä aloittelevat kiinteän ruuan syömistä. Pennut ovat päässeet tekemään tuttavuutta meidän aikuisiin koiriin, ja koko lauma osallistuukin innolla pentujen hoitoon ja kaitsemiseen. Luonteenpiirteet alkavat erottua selvemmin.

Muilla pennuilla on jo omat kodit odottamassa, mutta keskipojan (pinkki panta) tilanne on vielä hieman auki. Kyselyitä otetaan siis vastaan! 


Iso poika on rauhallinen tyyppi. Ruoka maistuu turhankin hyvin, ja päivät vietetään enimmäkseen unten mailla. Kuvatessakin iso poika istui mallikkaasti paikoillaan.


Pikkupoika on isoveljensä tavoin varsinainen viilipytty. Pikkupoika seurailee turvalliselta etäisyydeltä kun kaksi vilkkaampaa sisarusta tutkivat uusia asioita.

Tyttöpentu oli se, joka ensimmäisenä kipusi pentulaatikosta tutkimaan makuuhuonetta, ja kun tämä valloitus oli tehty ei pentulaatikossa enää pysytty. Tyttö on ensimmäisenä joka paikassa. Kuvaaminen oli lähes mahdotonta kun tyttöä kiinnosti enemmän kamera kuin paikallaan istuminen. 
Keskipoika on tällä hetkellä pojista vilkkain. Se uskaltaa tehdä tuttavuutta uusien asioiden kanssa ihan itsekseen. Sitä kiinnostavat erityisesti lauman muut koirat, ja tuttavuutta on päästävä tekemään vaikka pitäisi tunkea itsensä portin kaltereiden välistä.
 

vko 39
Pentujen silmät ovat jo raollaan ja kohta ne avautuvat kokonaan. Päivät vietetään edelleen pentulaatikossa. Syömisen ja nukkumisen lisäksi pennut alkavat jo kiinnostua ympäröivästä maailmasta ja kävelevät laatikossa huojuen. Pentujen sydänäänet kuunneltiin tällä viikolla, ja ainakin toistaiseksi kaikki pennut vaikuttavat terveiltä. Pennut saivat kuvausten ajaksi pentupannat, jotta erottaminen kävisi kuvista helpommaksi. 


Suurin poika sai vaaleansinisen pannan.


Ranskalainen eli pikkupoika menetti valkoiset kynnenpäänsä ensimmäisessä kynsienleikkuussa. Ranskalaiselle sattui sopivasti viininpunainen panta ;)


Tytölle valikoitui violetti panta. Pennut useimmiten haukottelevat, kun ne nostetaan pentulaatikosta.


Keskipoika sai pinkin pannan. Tämä kaveri köllöttelee kämmenellä tyytyväisesti vaikka selällään.

vko 38
Pennut kasvavat tasaisesti ja Papu huolehtii pennuistaan erinomaisesti. Pennut viettävät päivänsä nukkumalla ja ruokailemalla. Pikkuiset ovat oppineet heiluttamaan häntiään.

Suurin poika. Syntyi ensimmäisenä.


Seuraavana syntyi pienin pennuista, pikkupoika. Tällä pennulla on vitivalkoiset kynnenpäät, niinpä se on saanut väliaikaiseksi nimekseen "ranskalainen" (manikyyri).


Kolmantena syntyi pentueen ainut tyttö. Tyttöpentu protestoi äänekkäästi, kun sitä nostaa pentulaatikosta.


Viimeisenä syntynyt poika, keskipoika väliaikanimeltään. Rauhallinen tyyppi.


vko 37

Pennut syntyivät lauantaina 18.9. Synnytys sujui normaalisti. Pentuja syntyi kaikkiaan neljä, joista 3 oli uroksia ja 1 narttu. Pennut olivat jänteviä ja elinvoimaisia ja Papu erinomainen emä.


Papu ja päivän ikäiset pennut.

 

tietoa vanhemmista

isä: Quincas Ois Corvette jr., Simo


kuva Anu Snellman

 
 • polvet 0/0
 • silmät terveet
 • selkäkuvattu, 1 kalkkeuma
 • PRA cord1 terve
 • näyttelyistä mm. 3xSERT, 1xVSP, 2x ROP, RYP-3


emä: Djeata Brazilian Coffee, Papu

 • kaikki hampaat
 • polvet 0/1
 • silmissä ylimääräisiä ripsiä, muutoin terveet
 • PRA cord1 terve
 • selkäkuvattu 0 kalkkeumaa
 • jokaisesta näyttelystä vähintään ERI

 

   

Djeata Brazilian Coffee eli Papu on lentänyt Suomeen Brasiliasta viime kesänä. Alunperin Papu on kuitenkin Englannista, vaikkei se ihan tyypilliseltä englantilaislinjaiselta mäyräkoiralta näytäkään. Papu on pienikokoinen kääpiönarttu, sen rinnanympärys on 31cm ja se painaa alle viisi kiloa. Luonteeltaan Papu on rauhallinen ja kiltti. Ihmisistä Papu pitää aivan erityisesti, se on oikea sylikoira sanan varsinaisessa merkityksessä - jokaista ihmistä pitäisi päästä tervehtimään. Muita (kuin mäyrä-) koiria se väistää. Se ei juuri hauku ja pysyy hyvin irti. Löytyy Papusta onneksi kovuuttakin - meidän laumassa se ei antanut muille koirille periksi milliäkään. 

Odotan tästä yhdistelmästä vahvaluustoisia ja hyvärakenteisia pentuja. Molemmilla vanhemmilla on miellyttävä ja avoin luonne. Koska Papun suku on minulle suurimmaksi osaksi tuntematonta halusin valita sellaisen suomalaisen uroksen, jonka sukua tunnen paremmin. Papun ylimääräisten silmäripsien takia kiinnitin myös erityistä huomiota siihen, ettei samaa ongelmaa tulisi uroksen puolelta. Simon erinomaisten terveystuloksien lisäksi sen pentuesisarukset on myös tutkittu hyvin tuloksin.

 

päivitetty 24.10.2010