In english

 

Uutiset

Pääsivu

Uutiset

Kasvattaja

Omat koirat

Pentueet

Artikkelit

Kuvia

Linkit

Vieraskirja

 

 

 

5.7.2012 Kotisivuja näppärämmin päivittyy blogi - niinpä Hiucan kasvattien ja omien koirien kuulumiset siirtyvät tästä eteenpäin omaan blogiin. Blogista voi seurailla myös pentujen kasvua ja kehitystä. Klikkaa blogiin!

H I U C A N -blogi

päivityksiä:
-
Kiisseli (Tomjantin X-travaganza) muutti pysyvästi Maaritille. Kiisseli poistettu omista koirista.
-
Tikkujalka (Amianos Felicia) nukkui pois.


18.9.2011
- pikapäivityksiä

 • Uusia terveys& näyttelytuloksia terveystaulukossa.
 • Loppukesästä Hiucan muonavahvuuteen liittyi kolme uutta, kotia kaivannutta koiraa: Luumu, Kiisseli ja Vonne (ks. omat koirat). Kaikki asuvat erinomaisissa sijoituskodeissa - kiitokset yhteistyöstä Jussille ja Elinalle, Maaritille ja Helmille.
 • Suunnitelmissa kaksi pentuetta syksyksi (ks. pentueet)
 • K-pentue täytti vuoden. Onnittelut koko porukalle! 


Hiucan Kallis, Kaunis, emä Papu, Kiltti ja Komea  

7.1.2011 Meillä on palattu jälleen normaalielämään. Papun pennut muuttivat uusiin koteihinsa marraskuussa ja Papu palasi takaisin omaan kotiinsa. Lisäsin pennuista seitsenviikkoiskuvat sekä omistajatiedot pentueen omalle sivulle.

Helmi osallistui 11-12.12 Voittaja-näyttelyihin Helsingissä. Ensimmäisenä näyttelypäivänä oli tyytyminen PN3-sijoitukseen. Sunnuntaina Helmi oli VSP ja sai tavoitellun Voittaja -tittelin.Hilja (Hiucan Hurmaava) sai joulukuussa epileptistyyppisen kohtauksen. On erittäin todennäköistä, että myös Hilja sairastaa epilepsiaa. Hiljan molemmilla veljillä on todettu epilepsia.

Kasvattini Funnyn (Hiucan Ihana) ainokainen syntyi 5.1. keisarinleikkauksella. Tämä musta tyttö kasvaa Niinan hoivissa (kennel Rectus) ja se jää nyt Funnyn viimeiseksi jälkeläiseksi. Toivottavasti tästä pikku possunokasta kasvaa emänsä veroinen taskukokoinen jälkikoira :)

31.10.2010 Pennut pääsivät tutkimaan syksyistä puistoa. Lisää kuvia K-pentueen omalla sivulla.
Lumppis ja Helmi ovat toipuneet leikkauksesta hienosti. Saimme Helmin kasvaimesta loistavia uutisia - kasvain osoittautui hyvänlaatuiseksi maitorauhaskasvaimeksi.

I-pennut täyttivät 4 vuotta 28.10. Onnittelut Zorrolle, Juicelle ja Funnylle.

Funny (Hiucan Ihana) on astutettu onnistuneesti Olvilla (Tomjantin Just the Job). Pennut syntyvät Rectus-kenneliin. Lisätietoja yhdistelmästä löytyy "pentueet" sivuilta. Vaikka pentue ei synnykään meillä, teen yhteistyötä Niinan kanssa tiiviisti ja suosittelen mielelläni tätä yhdistelmää ja kasvattajaa. Pentujen suvusta voi kysellä myös lisätietoja minulta.

Martti (Lurvelegg Northern Light) Lahden ryhmänäyttelyssä ROP. Martti sai samalla toisen sertinsä ja saavutti vielä ryhmäkilpailussa hienosti RYP-4 -sijoituksen. Hyvä Martti-Makkara ja Elina!


Martti ROP, VSP Pikku-Vilhin Albertina


...ja vielä RYP-4. Huomaa Halloween-katse ;)
kuvat Anu Snelmann

24.10.2010 Pennut täyttivät viisi viikkoa, ja viimeinenkin löysi itselleen oman kodin.

Lumipallo ja Helmi kävivät 21. päivä leikkauksessa. Lumipallolta poistettiin kolmannen kerran nisäkasvaimia, ja valitettavasti Helmiltäkin löytyi yksi epäilyttävä patti nisän vierestä. Molemmat toipuivat leikkauksesta hyvin, nyt odottelemme patologin tuloksia.

17.10.2010 Kävimme 7 - 12.10 Elinan ja Anun kanssa perinteisellä Ruotsinmatkalla kera koirien. Matka oli hauska, ja tuloksiakin tuli: Hilja, Hiucan Hurmaava jäljesti heti ensimmäisenä päivänä MEJÄ -kokeissa kolmannen ykköstuloksen, ja siitä tuli nyt Ruotsin jäljestämisvalio.Harmin kanssa olisi ollut kiva päästä Ruotsiin testailemaan MEJÄ -taitoja, mutta vasta-ainetesteihin ei ihan vielä päästä... Helmi, Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn ei osallistunut jälkikokeisiin, mutta kunnostautui sen sijaan näyttelyrintamalla seuraavana päivänä: Sundsvallin kansainvälisessä näyttelyssä Helmi oli hienosti ROP, ja sai samalla CACIBin sekä kaivatun Ruotsin SERTin - näin Helmin tittelirivistöön saa lisätä Ruotsin muotovalion arvon. Seuraavana päivänä Helmi osallistui paikallisen mäykkykerhon ryhmänäyttelyyn, oli jälleen ROP ja ryhmäkilpailussa sijoittui BIS-4 -sijalle. Kuvassa on Ruotsin tuliaisten lisäksi Helmin Tallinnan reissun palkinnot.

Reissun jälkeen vietimme syyslomaa pennunostajaehdokkaita tavatessa. Pennut ovat jo niin isoja, että ne muuttivat makuuhuoneen pentulaatikosta keittiöön ja kohta valtaavat koko huushollin. Oma lauma tarvitsee pentuhässäkän keskellä ihan oman aikansa ja huomionsa, ja mikäpä tässä onkaan ulkoillessa kun on niin mahtavat syyssäät!


Lumppis mielipuuhassaan.


Lentävä Helmi.


Bongaa Harmi!

25.9.2010 Papun ja Simon pennut syntyivät 18.9. Uroksia syntyi kolme ja narttuja yksi. Emo ja pennut voivat hyvin. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja. Lisää pennuista Pentueet-sivuilla.

Vietimme mukavan näyttelyviikonlopun 11.-12.9. Lauantaina suuntasimme Köyliön ryhmänäyttelyyn Harmin (Hiucan Joviaali), Funnyn (Hiucan Ihana) ja Martin (Lurvelegg Northern Light) kanssa. Harmi sai tulokseksi EH:n, Funny sai ERI:n ja oli PN-2. Martti sai myös ERI:n ja oli PU-3. Köyliöstä jatkoimme matkaa Tallinnaan, mukana tällä reissulla Helmi (DV Hiucan Harley Quinn) ja Martti. Tallinnassa osallistuimme kansalliseen kaikkien rotujen näyttelyyn sunnuntaina. Martti sai tavoitellun junnusertin ja oli vielä ROP, näinpä Martin nimen eteen saa lisätä EE JUN MVA -tittelin. Helmi sai myös tavoitellun sertin ja oli ROP, näinpä Helmi sai myös uuden EE MVA -tittelin. Jatkokilpailuissa Helmin menestys ylitti odotukset: ensin Helmi voitti koko mäykkyryhmän (paikalla oli kaikkien yhdeksän rodun edustus) ja BIS-kisassa sijoittui vielä kolmanneksi.

Funny eli Hiucan Ihana saavutti hienosti Suomen muotovalion arvon Kouvolassa 21.8. tuloksella SERT & ROP. Tuomarina oli Ligita Zake. Onnea Niina ja suuret kiitokset aktiivisuudesta. Funnyn tyttäret Harmi (Hiucan Joviaali) ja Lola (Hiucan Jaspeada) ovat myös korkanneet näyttelykehät: Harmilla on tilillään 2xEH ja Lolalla 1xEH ja 1xERI, PN-2 ja SERT. Lola ja Funny kävivät myös testaamassa PIKA-kokeen. Tällä kertaa tuloksena oli 0. Harmi ja Lola kävivät myös virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa. Molemmilla silmät OK ja polvet 0/0. Lämmin kiitos Susannalle aktiivisuudesta - vaikka Lola asuukin Barcelonassa asti, hoituvat silti näyttelykäynnit, kokeet ja terveystarkastuksetkin hienosti :)


Uusi FIN MVA Hiucan Ihana.

Helmi
(DV Hiucan Harley Quinn) kävi uusintasilmäpeilauksessa 24.9. Apexissa Sari Jalomäellä. Silmät ovat ylimääräisiä ripsiä lukuun ottamatta edelleen hyvässä kunnossa.

Pelkkien tuloksien luettelu on tylsää, niinpä tekee mieli kertoilla muita kuulumisia täältä meiltä:

Lumipallo, Caelestis Snow-Ball onnistui säikäyttämään meidät perusteellisesti. Epäilimme jo, että takaosan heikkous oli alkavaa mäyräkoirahalvausta. Päivystyksen suppeissa tutkimuksissa ei kuitenkaan löytynyt mitään ja oireiden hävittyä en vieläkään osaa sanoa mistä oli kyse. Seurailen vanhaa rouvaa kuitenkin erityisen tarkasti. Lumipallo on edelleen varsin elämäniloinen koira, joka varastaa silmän välttäessä ruokapöydältä vaikka koristekurpitsoja.

Hilja, Hiucan Hurmaava on ottanut meidän koiralaumassa johtajan paikan. Hiljan huumorintaju ei ole vuosien saatossa ainakaan lisääntynyt, ja tämän kukkoileva Harmi saa välillä tuntea nahoissaan. Hilja on pysynyt edelleen terveenä, toivottavasti se ei veljiensä tavoin tule sairastumaan epilepsiaan. Näyttelyt on epäilemättä Hiljan osalta käyty, sen sijaan PIKA-koe ja Ruotsin MEJÄ houkuttelevat osallistumaan.

Helmi, Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn yllätti agilitytreeneissä (otin sen mukaan vain vaihtokoiraksi, jotta Harmi saa lepotaukoja) - Helmi tykkäsi silminnähden lajista ja oppi esteet muutamilla toistoilla. Ensimmäisen kerran jälkeen se oli jo oppinut puomin, a:n ja hypyn. Kesällä Helmi on saanut uida paljon, se on sen mielipuuhaa. Helmi noutaisi vedestä leluja ja keppiä loputtomiin...

Harmi, Hiucan Joviaali treenaili keväällä agilityä aktiivisesti ja kehittyi siinä nopeasti. Harmi on hyvin herkkä ohjaukselle ja innokas tekemään, nämä ominaisuudet tekevät siitä vallan mainion agikoiran. Nyt syksyllä on jälleen aika aktivoitua ja lähteä uusille kursseille. PIKAa on myös treenattu, kohta voisi lähteä kokeisiin.

Sohvi ja Tikkujalka viettävät rauhallista elämää vanhempieni luona. Sohvi on täysin kaihin sokeuttama, mutta pärjää tutussa ympäristössä. Epilepsiakohtauksia ei juuri ole enää ollut, liekö kaihin vaikutusta? Tikkiksellä alkaa jo 15 vuoden ikä hieman painaa, mutta vanhuudenvaivoistaan huolimatta se on varsin elämäniloinen ja hauska koira, edelleen :)

Oma sukunimi meni kesällä vaihtoon, joten sivuilla seikkailee sekä Jenny Hiukka että Jenny Viita. Koitan päivitellä niitä etumaisia pois...       

22.7.2010 Pikainen päivitys:

* Djeata Brazilian Coffee, Papu astutettu Simolla (Quincas ois Corvette jr.). Lisää "pentueet" -sivulla. Pentukyselyt tervetulleita!

* Tomjantin Showpuppet, Soppa menehtyi tapaturmaisesti Juhannuksena. Lepää rauhassa, pikkuinen.

* Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn, Helmi oli Tanskan Maailmanvoittaja-näyttelyssä VSP joten tittelirivistöön saadaan lisätä WW-10.

* Hiucan Iso, Leevi lopetettiin 1.4.2010 pitkään jatkuneiden selkävaivojen vuoksi. Enää ei ole pojalla kipuja :(


28.11.2009 Pentusuunnitelmat saatiin lyötyä lukkoon kun Ropon terveystarkastustulokset tulivat. Katso lisätietoa pentueet -> suunnitteilla -sivuilta. Muutoin olemme oikeastaan viettäneet aika hiljaiseloa koirien kanssa. Harmin kanssa aloitimme MEJÄ-treenit, ja kyllä tuo pikkuriiviö näyttäisi olevan emänsä veroinen jäljestäjä. Työskentely oli varmaa ja ripeää jo ihan ensimmäisellä jäljellä, kaato löytyi nopeasti ja kuljetettiin takaisin lähtöpaikkaan omatoimisesti.


Harmi (Hiucan Joviaali)


28.9.2009
Toimme viime viikolla yhdessä kennel Lurifaxenin Karinin ja Dachswagenin Elinan kanssa Suomeen pitkäkarvaisen kaniinimäyräkoiran pennun Norjasta. Pentu on nimeltään Lurvelegg Northern Lights. Kiitos Kjerstille hienosta pojasta!

24.7.2009 Paljon on taas ehtinyt tapahtua kuukaudessa. Hiucan Jaspeada eli Lola muutti Barcelonaan, Milli-kaniinimäyriksen kaveriksi. Lolan sisko Jänö, Hiucan Joviaali puolestaan muutti takaisin meille. Suurella egolla varustettu pikkuriiviö ei valitettavasti sopeutunut laumaan, ja kokoeron aiheuttamien vaaratilanteiden vuoksi päädyimme tähän ratkaisuun. Nyt Jänö majailee meillä ja nimeksi vaihtui Harmi.


Lola rannalla. kuva Susanna Hovilainen

Brasilian-Papu on ollut meillä hoidossa, ja samalla kävimme Oulun KV näyttelyissä. Ensimmäisenä päivänä Papu oli PN-4, toisena päivänä PN-3 varasertillä. Takaisintulomatkalla poikkesin Pihtiputaalla tervehtimässä H-pentueen poikia, Aatua ja Leeviä. Molemmilla pojilla on epilepsia, ja Aatu onneksi pärjäilikin lääkityksellä mainiosti. Leevi sen sijaan saa lääkityksestä huolimatta kohtauksia todella usein. Hirveän surullista.I-pentueesta Innokas kävi uusintasilmäpeilauksessa viime peilauksessa löytyneiden lasiaisrihmojen vuoksi. Silmissä on edelleen lasiaisvuotoja, jonka vuoksi pojan silmiä seuraillaan jatkossa. Löydökset eivät aiheuta koiralle mitään oireita, ainakaan toistaiseksi. Innokas kävi myös virallisessa selkäkuvauksessa ja tulokset olivat hienot - 0 kalkkeumaa! Päivittelin tässä sitten jälleen terveystaulukkoa.

Harmin kanssa kävimme eilen tervehtimässä Sannan laumaa ja Soppaa. Sopasta oli kasvanut oikein tyylikäs neiti ja saimmekin siitä hyviä kuvia. Kuvat löytyvät Sopan omilta sivuilta. Sopalla ja Harmilla oli hauskaa yhdessä :)  19.6.2009
Funnyn pennut täyttävät ensi viikolla jo kolme kuukautta. Hiucan Jaspeada odottaa vielä meillä että pääsee matkustamaan Espanjaan.

Viime viikonloppuna kävimme Nastolassa harjoittelemassa kanikolokoetta ja samalla tervehtimässä kasvattiani Hiucan Hurjaa (Aatu) ja perheen muita koiria.

Hilja oivalsi nopeasti kolokokeen idean ja oppi hakemaan sorkan muutamalla harjoituskerralla. Sen jälkeen sitä ei olisi saanut putkesta pois...

Viime päivityksen jälkeen ehdimme myös käväistä Ruotsin puolella Hiljan ja Lumipallon kanssa. Ohjelmassa oli jälleen MEJÄ -kokeita. Hilja pääsi nyt näyttämään taitonsa edellisen epäonnisen reissun jälkeen. Tuloksena oli kaksi AVO-1 tulosta joista toinen oli ordinariesta sekä yksi AVO-3 tulos. Hilja jäljesti hienosti, mutta varsinaisen yllätyksen järjesti peruutuspaikalle otettu Lumipallo... Viime reissullahan Lumipallon jäljestys oli varsinaista päiväkävelyä - Lumppis osaa kyllä homman, mutta sillä ei ole mikään kiire ja lisäksi se teki hukkia koko ajan. Tällä kertaa sanoin jo alkuun tuomarille, että tämä koira ei kyllä varmaan nyt mene hyvin, joten joudumme varmaan keskeyttämään kokeen jossain vaiheessa. Ja mitä tekee Lumipallo? Jäljestää varmasti ja tarkasti alokasluokan läpi! Ei ainuttakaan hukkaa, ei hidastelua, ei mitään. Uskomatonta! Seuraavana päivänä Lumppis ilmoitettiin avoimeen, josta se jäljesti ykköstuloksen. Näin ollen Lumipallo vielä vanhoilla päivillään saavutti Suomen muotovalion arvon. Tosiaan, never say never... 

26.4.2009 Pentusuunnitelmat muuttuivat. Papu astutetaan vasta seuraavasta juoksusta syksyllä. Tarkemmat suunnitelmat julkaistaan myöhemmin.

J-pennut ovat jo kohta neljä viikkoa ja ovat jo kovin reippaita. Tytöille on jo nimet valittuna: toisesta tulee Hiucan Joviaali ja toisesta Hiucan Jaspeada. Jaspeada poikkeaa vähän aikaisemmasta linjasta - nimi on kyllä adjektiivi mutta pennun tulevan kotimaan mukaan espanjankielinen. Joviaali on puolestaan nimetty oppilaani ehdotuksen mukaan, kiitoksia vain hänelle :) Vielä en ole tosin varmaksi päättänyt, kumpi on kumpi.

 

12.4.2009 Papun eli Djeata Brazilian Coffeen juoksut alkoivat joten suunnitteilla on uusi pentue, tällä kertaa pitkäkarvaisia kääpiömäyräkoiria ensi kesäksi. Pentueen isänä on komea Ahotorpan Foggy. Lue lisää Pentueet -> Suunnitteilla.


pkku Ahotorpan Foggy

Funnyn pennut ovat oikein pulleita ja hyvinvoivia, lisää kuvia luvassa kunhan pentujen silmät aukevat.

4.4.2009 Funnyn eli Hiucan Ihanan pennut syntyivät 31.3, kaksi potraa laikullista tyttöä. Lisää kuvia ja juttuja pentueet-sivulla.


Tummempi tyttö


Vaaleampi tyttö maitobaarilla. Varsinainen pallomaha.

***

15.3.2009 Luvattoman pitkä päivitystauko päässyt syntymään... Joten muutamia uutisia tältä väliltä:

Saimme uuden tulokkaan alkuvuodesta, pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Soppa, Tomjantin Showpuppet liittyi joukkoomme. Soppa on sijoituksessa Sanna Mikkosen luona, ja toivon mukaan neitiä päästään näkemään pian kehissä ja kentillä. Kiitos Sannalle ja tervetuloa tiimiin ;)

Pentu-uutisia odotellaan pääsiäisen tienoilla. Funnyn astutus sujui hyvin, ja masu on pyöristynyt lupaavasti. Don Juan oli nimensä veroinen komistus. Tässä muutama uusi kuva pojasta. Kuvat on ottanut Viktor Eremeev.

Brasiliantuontinarttu Papu kävi myös ensimmäisessä näyttelyssään. Papu liikkui ja seisoi yllättävän hienosti, emme nimittäin olleet treenanneet lainkaan. Lahjattomat harjoittelee :) Papu mitattiin 31 senttiseksi, joten kääpiöissä kisattiin. Tuloksena oli ERI AVO4 hyvällä arvostelulla: "Very Elegant, chocolate tan bitch. Lovely femine head and reach of neck. Correct shoulders & hind quarters. Excelent topline & tailset. Lovely feathering. Very lovely condition. Moves well & holds her topline. Typical outline of the breed." Tuomarina oli Elisabeth Gonzales Gibraltarilta.

19.11.2008 Funny kävi tänään terveystarkastuksissa mukavin tuloksin. Tulokset löytyvät Funnyn sivuilta, pentueet/pentusuunnitelmia -sivuilta ja terveystaulukosta. Myös pentuesuunnitelmat ovat Funnyn osalta myös julkaistu, lue lisää "Pentuja suunnitteilla" -sivulta!

Kahville eli Papulle kuuluu myös hyvää. Papu asuu nykyään sijoituksessa Birgitta Piirilän luona. Kiitos Birgitalle Papun hyvästä hoidosta!


 6.10.2008 Kuvaterveisiä Helmiltä Krimistä, Ukrainasta!
Laskeskelin Helmille kertyneitä kilometrejä, ja totesin että minulla on koira,
joka matkustaa enemmän kuin omistajansa :)

Kiitoksia kuvista Svetlanalle!

Funny majaili meillä pari viikkoa. Samalla tuli napattua kohta kaksivuotiaasta neidistä pari kuvaa. 


Samaa sukua, eri maata... Funny, Lumppis ja Hilja.

Funnyn velipojalta Juicelta (Hiucan Innokas) tuli kuvaterveisiä jo kesällä, ja laitetaanpa nekin nyt Funnyn seuraksi kun on unohtunut tähän asti. Juice majailee Kiteellä yhdessä Lakun (Fortis Yakov) kanssa. Kiitoksia Kirsille kuvista!

 

14.9.2008 Päivän uutinen tuli Ruotsista - Hiucan Ihana eli Funny kisasi MEJÄssä hienoin tuloksin: perjantaina Funny jäljesti liikkuvasta kokeesta toisen ykköstuloksen ja sunnuntaina normaalista kokeesta jälleen ykkösen. Funny valioitui siis suoraan kolmella kokeella Ruotsin jälkivalioksi! Onnea Niina ja Funny!

Svetlanalta tuli myös loppuviikosta mukavia uutisia - Helmi kisasi Ukrainassa kahdessa näyttelyssä, molemmista tuloksena oli ROP sekä ryhmäsijoitukset. Helmi oli aikaisemmin läpäissyt myös kettutaipumuskokeen, joten näin ollen Helmin tittelirivistöön tuli lisäksi Suomen ja Ukrainan muotovalion arvot.

Helmi ja Leevi (Hiucan Iso) saivat viralliset selkälausunnot: Helmillä oli kaksi kalkkeumaa ja Leevillä viisi.


Funny jäljestää14.7.2008
Tänä kesänä suuntasimme jälleen Ruotsiin näyttelyihin ja jälkikokeisiin. Matkassa oli tällä kertaa kahdeksan pitkäkorvaista omistajineen: Niina, Funny ja Maisa, Karin ja Peppis, Elina, Niisku ja Eetu, Svetlana ja Fabio, Olga, Sasha ja Caesar sekä minä ja Helmi.

Helmi osallistui keskiviikkona erikoisnäyttelyyn ja oli valioluokan toinen (eri2). Torstaina Maailmanvoittajanäyttelyssä kävi samoin - Helmi oli valioluokan toinen ja sai varacacibin. Kuvassa Helmi ja Helmin kasvattaja Svetlana. 


© Sasha Simakov

Perjantaina ja lauantaina suuntasimme koko porukalla jälkikokeisiin. Helmin kanssa kävi samoin kuin treenatessa - alkuun pääseminen kesti niin kauan että aika ylittyi reilusti. Muuten metsässä reippaasti kulkeva Helmi pysähtyi metrin välein ihmettelemään a) perässä kulkevaa tuomaria, b) isoja kiviä ja c) puusta putoavia käpyjä. Ensimmäisiltä kulmilta selvittyään Helmi sitten jäljestikin reippaasti. Pisteitä tuli kuin Suomelle Euroviisuissa - yhdeksän ;) Onneksi Funny paikkasi hienosti pikkuisten laikkumäykkyjen maineen ja jäljesti perjantaina alokasluokan läpi ja lauantaina avoimesta luokasta ykköstuloksen! Onnea mahtavasta suorituksesta Funny ja Niina!Funny kaadolla


Kaikkiaan matka sujui jälleen mainiosti, matkaseura oli loistavaa ja ketään ei purrut käärme. Matkaseurueestamme Fabio ja Caesar palasivat kotiin Maailmanvoittaja -tittelillä varustettuna. Fabio voitti jopa mäyräkoiraryhmän joten pääsimme jännittämään sunnuntaina BIS-kisaa. Onnittelut Svetlana, Olga ja Sasha!    


ryhmäpotretti - klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Koirat vasemmalta oikealle: pkkan Hiucan Ihana, pkkn Gewurtstraminer Pain d' epice, pkkn Aavistuksen Zastava, pkku Aavistuksen Uroteko, pkn Rectus Mystique, pkku Ahotorpan Fabio, pkkau Daks-Veg-As Yuliuy Caesar ja pkkan Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn
Kotimaassa kävimme Kahvin, Helmin ja Zorron (Hiucan Innokas) kanssa terveystarkastuksissa. Kahvilta tarkastettiin kaikki: polvet olivat 0/1 ja selässä ei ollut ollenkaan kalkkeutumia. Silmissä oli valitettavasti ylimääräisiä silmäripsiä, jotka tullaan todennäköisesti poistamaan myöhemmin. Helmiltä oli jo aikaisemmin tarkistettu polvet (1/1), nyt oli vuorossa silmät ja selkä. Myös Helmillä oli muutama ylimääräinen silmäripsi, mutta ne eivät onneksi aiheuta koiralle minkäänlaista vaivaa. Selkäkuvien virallisia tuloksia odotellaan. Alustavasti selästä löytyi muutama kalkkeutuma sekä ylimääräinen selkänikama. Zorrolta tarkastettiin silmät ja polvet. Polvet olivat 0/0, silmissä ei ollut mitään erityisen huolestuttavaa. Silmän lasiaisessa oli jokin ylimääräinen rihma. Leevi (Hiucan Iso) kävi myös selkäkuvissa jo nyt, koska Leevi on kipuillut puolisen vuotta. Kuvista löytyi valitettavasti useita kalkkeutumia jo esitarkastelussa, joten odotettavissa on että lausunnossa niitä tulee oleman paljon.  


Kahvi & Helmi


23.6.2008
Edellisestä päivityksestä on kulunut luvattoman kauan aikaa... Joten tässä muutamia kuulumisia ihan lyhyesti tuoreimmista vanhimpiin.

 • Toimme Brasiliasta Karinin kanssa pitkäkarvaisen kääpiömäyräkoiran Djeata Brazilian Coffee. Tietoja koirasta löydät sen omilta sivuilta.

 • Näyttelyrintamalla on ollut hiljaista vaikka Helmin kanssa päästäänkin jo valioluokkaan. Kävimme keväällä Liettuassa (tuloksena 2xSERT, 2xROP, CACIB, Liettuan Voittaja-08, RYP-3 ja Liettuan MVA) sekä toukokuussa Helsingissä Aptuksessa (tulos SERT, CACIB & VSP).

 • Helmin polvet tarkastettiin Talviolla, tuloksena 1/1.

 • H-pentueessa lisää harmeja - myös Hiucan Hurja sairastui epilepsiaan. Molemmat veljekset ovat nyt lääkityksellä ja voivat hyvin. Hilja on edelleen oireeton, mutta näillä tiedoilla sitä ei tulla käyttämään jalostukseen. Kaikista on annettu verinäyte Hannes Lohen tutkimusta varten. Koko pentue on myös käynyt terveystarkastuksissa, tulokset näet terveystaulukosta.

 • Hiucan Ihana kävi keväällä näyttelyssä ja sai Esko Nummijärveltä toisen sertinsä ja oli samalla ROP. Onnea Niina ja Funny!

 • Hiucan Iso on oireillut kevään mittaan. Röntgenkuvissa löytyi ylimääräinen kylkiluu joka oli kääntynyt väärinpäin. Oireiden selvittämistä jatketaan, toivon mukaan vaivaan löytyy parannuskeino!


 

8.1.2008 Saimme taas ikäviä uutisia. Sohvin silmä on ollut jonkin aikaa erikoisen näköinen joten käytin Sohvin silmäpeilauksessa. Sohvin molemmissa silmissä todettiin HC, perinnöllinen harmaakaihi. Toisessa silmässä sairaus on edennyt jo pitkälle ja silmän näkökyky oli heikentynyt. Lääkärin mukaan Sohvi tulee sokeutumaan muutaman vuoden sisällä kokonaan. Onneksi kaihi ei aiheuta koiralle kipuja. Sohvi sairastaa myös epilepsiaa, joten olen huolissani miten Sohvi tulee pärjäämään.   


Leevi-poika (Hiucan Iso) siirrettiin kaniinista kääpiöksi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään. Näyttelystä tuloksena oli EH2. Leevi lähettää lumisia terveisiä Muoniosta
kuvat Niina Yliniemi
 

1.1.2008 Kiitos kaikille ystäville joulutervehdyksistä! Olin joulunalusviikolla niin väsynyt etten jaksanut tehdä edes sähköpostitervehdyksiä. Joululomalla on onneksi ollut aikaa levätä, koiratkin ovat tyytyväisiä kun emäntä on koko ajan kotosalla. Lumipallo ehdittiin vielä steriloida viime vuoden puolella ja samalla poistettiin kaksi pientä, todennäköisesti hyvänlaatuista, nisäkasvainta.
 


Viime vuonna tapahtui kaikenlaista, niin iloisia kuin surullisiakin asioita. Osa asetetuista tavoitteista toteutui, osa jäi odottamaan seuraavia vuosia ja osa muutti vallan suuntaa... 

Kiitoksia teille ystäville kuluneesta vuodesta. Erityiskiitokset kasvattien omistajille aktiivisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä. Oikein hyvää ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2008 kaikille!
 


200716.12.2007
Viimeisen kuukauden aikana on ollut jälleen koirasuruja. 16-vuotias tiibetinspanielimme Piku nukkui ikiuneen 7.12. Vanhemmiten Pikulle tuli monenmoista vaivaa ja kun jalat eivät tahtoneet enää kantaa oli aika päästää Piku lepoon.  

Sohvi on saanut taas pitkästä aikaa epilepsiakohtauksia. Myös Leevillä  (Hiucan Huippu) on ollut uusia kohtauksia. Ilokseni koko H-pesue on nyt terveystarkastettu. Kaikilla oli nollapolvet ja täysin puhtaat silmät. Kalkkeutumia oli Hiljalla kaksi ja pojilla neljä. Tulokset löydät myös koirien omilta sivuilta. Lisäksi osallistumme koko pentueen voimin epilepsiatutkimukseen, verinäytteet on jo otettu pojista. Kiitos aktiivisuudesta Mervi ja Miia kotiväkineen!

Vielä viimeinen iloinen uutinen jonka sain päivityksiä kirjoittaessani - Helmi oli tänään Tukholmassa Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyssä hienosti ROP ja sai myös ensimmäisen cacibin. Hieno päätös tälle näyttelyvuodelle! Suuret kiitokset Saaralle ja Sarille Helmin viemisestä ja esittämisestä, ilman teitä ei voitto olisi ollut mahdollinen! Kuvia näyttelyn ROP-koirista täällä17.11.2007
Vihdoin päivityksiä... Syksyn aikana on tapahtunut kaikenlaista, niin ikäviä kuin iloisiakin asioita. Syksyn surullisin uutinen oli tieto Leevi-pojan (Hiucan Huippu) sairastumisesta epilepsiaan. Sairastuminen vaikutti suunnitelmiin ja Hiljalle suunniteltu pentue lykkääntyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Aika näyttää käytetäänkö Hiljaa koskaan jalostukseen. Hilja ei ole ainakaan vielä oireillut mitenkään ja sen terveystuloksiin on syytä olla tyytyväinen: polvet 0/0, silmät täysin terveet ja selässä kaksi kalkkeutumaa. Leevi kuvattiin myös tutkimusten yhteydessä, sillä oli neljä kalkkeutumaa. Leevi on pärjännyt toistaiseksi ilman lääkitystä ja toivottavasti näin tulee olemaan jatkossakin. Kiitos Leevin omistajille yhteistyöstä ja avoimuudesta!  Sivuilta löytyy nyt terveystaulukko josta näkee yhdellä silmäyksellä niin Leevin kuin kaikkien omien koirieni ja muiden kasvattieni tärkeimmät tiedot.

Sitten muita uutisia: I-pentue täytti vuoden lokakuussa. Onnittelut vielä näin jälkikäteen! Hiljan toinen veli Aatu (Hiucan Hurja) pokkasi ensimmäisen sertinsä kääpiönä kovassa seurassa Heinolassa 19.8. Onnittelut Aatulle! Helmi jatkaa Venäjän valloitusta, sertejä, roppeja ja ryhmäsijoituksia on tullut niin etten pysy enää tahdissa mukana (päivittelen niitä kun olen tarkistanut tarkan määrän) ja uusia titteleitä on tullut Venäjän muotovalion ja Club Championin verran. Sohvi, Hilja ja Lumipallo jatkavat edelleen sohvachampiooneina ;)
 


sisarusrakkautta - Hilja ja Aatu.

 

5.8.2007 Päivitystahti on ollut hitaanpuoleista näin kesälomalla ja paljon on taas ehtinyt tapahtua. Heinäkuun alussa H-pentue täytti kaksi vuotta, onnittelut Aatulle ja Leeville perheineen ja kiitoksia viime vuosista :) 

Heinäkuussa kävimme jälleen Ruotsissa pikavisiitillä Piteåssa. Onni ei ollut matkassa tälläkään kertaa, kotiintuomisiksi saimme molemmille sileät ykköset sekä emännälle Ruotsin MV-08 -mainosliivin - pakko-ostos rankkasateella mutta ei ehkä hyvän maun huipentuma :) Matkaseurana oli Marjatta ja Sinikka kera Elken, Lahjan ja Oivan. Marjatan kanssa jäimme Simoon lomailemaan - säät eivät todellakaan suosineet mutta mukavaa puuhaa onneksi riitti. Erityisen hienoa oli nähdä Leevi-poikaa, Maijaa, Niinaa ja Lottaa, unohtamatta tietenkään Outin porukkaa!


Uitetut koirat vasemmalta Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn, Hiucan Hurmaava, Hiucan Iso ja Miniatyr Ällä

Matka sai mukavan päätöksen Kokkolassa jossa Helmin EH-putki vihdoin katkesi ja Helmi sai kolmannen sertinsä ollen ROP. Tuomarina oli Zidy Münsterhjelm-Ehnberg. Heti kun reissusta selvittiin saimme vieraita Venäjältä, ja tietenkin kun oltiin takaisin kaupungissa aurinko paistoi täydeltä terältä!


Helmi vauhdissa

Hiucan Iso eli Leevi ehti myös pyörähtää pentuluokassa Pellossa 21.7. (tuomari Hans Almgren) ja nappasi taas ROP-pentu -pystin! Paljon onnea Maija, Niina ja Leevi jälleen kerran ja kiitos :)


Leevi & Maija

Varsinaisesta yllätyksestä vastaa kuitenkin tällä kertaa piskuinen Hiucan Ihana, joka vatsakarvojen puutteesta huolimatta oli HSMK:n erikoisnäyttelyssä ROP saaden ensimmäisen sertinsä Zidy Münsterhjem-Ehnbergiltä - tämä oli myös Funnyn ensiesiintyminen virallisissa luokissa. Arvostelu oli mukavaa luettavaa:

" Erinomainen tyyppi ja koko. Kaunis pää, hyvät silmät ja korvat. Hyvä purenta. Erinomainen etuosa. Hyvä eturinta. Ikäisekseen (9kk) hyvä rintakehä. Hyvät takakulmaukset, hyvä häntä. Erinomaiset käpälät. Liikkuu kauniisti. Erinomainen karvanlaatu ja erinomainen laikullinen väri. Erinomainen luonne."


Funny

Syksyksi on suunnitelmissa muutamat näyttelyt sekä Hiljan että Helmin kanssa. Hiljalle on tulossa silmä- ja polvitarkastus sekä selkäkuvaus. Tulosten perusteella sitten päätetään pääseekö Hilja jatkamaan sukua. Aloitan elokuussa työt Helsingissä, joten lauma muuttaa taas - tällä kertaa maalta kaupunkiin.
28.6.2007
Odotettu päivä koitti - Helmi (Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn) palasi kotiin pitkältä reissulta. Helmi osallistui Eestissä, Kroatiassa, Bosniassa, Montenegrossa ja Venäjällä yhteensä kahdeksaan näyttelyyn joista jokaisessa se palkittiin vähintään ERI:llä, kuudessa näyttelyssä se oli ROP, kahdessa RYP-3, kerran RYP-2 ja mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä BIS-2. Titteleitä tuli ainakin viisi, ne ja muut tulokset löytyvät Helmin omalta sivulta. Kiitokset Helmin kasvattajalle Svetlanalle Helmin esittämisestä ja hyvästä hoidosta - ja kivoista tuliaisista :)

Hiucan Iso eli Leevi teki ensiesiintymisensä Rovaniemellä 24.6. Nimestään huolimatta poika oli pitkäkarvaisten kaniinien ROP-pentu :) Onnea Maija, Niina ja Leevi! Leevi olikin nyt kuudes näyttelyssä esitetty kasvattini seitsemästä, isot kiitokset aktiivisuudesta teille kaikille!


Leevi ©
Niina Yliniemi

Mikä kuitenkin tärkeintä Hilja näyttää toipuneen käärmeenpuremasta erinomaisesti. Hilja kävi ennen Juhannusta eläinlääkärillä jossa tutkittiin virtsa- ja verinäytteet ja kaikki arvot olivat palanneet normaaliksi! Ensi maanantaina käymme viimeisessä kontrollissa.
19.6.2007
Mukava koe- ja näyttelyreissumme Ruotsiin oli saada onnettoman lopun. Sunnuntain jälkikokeessa Hilja istui maahan kesken jäljestyksen ja oli aivan kummallisen näköinen. Keskeytimme kokeen ja lähdin kantamaan Hiljaa autolle. Sen hengitys vinkui, karvat olivat pörhöllään ja se oli ihan veltto. Limakalvot olivat muuttuneet sinisiksi ja pulssi oli hidastunut. Miten kamalaa onkaan olla vieraassa maassa keskellä metsää kuolemaisillaan oleva koira sylissä tietämättä mistä saa apua! Tuomari teki soittokierroksen ja neuvoi meidät eläinsairaalaan jonne tuskin olisimme löytäneet ilman navigaattoria. Lopulta Hiljan pelasti ajoissa aloitettu kortisonihoito. Silmän yläpuolelta ja korvasta löytyi kaksi pientä reikää ja verikokeesta todettiin kohonneet maksa- ja valkosoluarvot. Hiljaa on siis todennäköisimmin purrut kokeen aikana kyy, vaikka emme nähneet käärmettä eikä Hilja kokeen aikana kiljaissut tai tehnyt mitään kummallista. Nyt Hilja on maksasairaiden ruokavaliolla kontrolliin asti ja on toipunut täysin ennalleen. Urhea pieni koirani! Vasta jälkeenpäin tajusin kuinka lähellä oli ettei Hilja palannut Ruotsista pahvilaatikossa. Meillä oli uskomaton onni matkassa. Erityiskiitokset Karinille, ilman apuasi olisin menettänyt Hiljan.


pieni toipilaamme


Ruotsin reissun tuloksia:

pe 15.6. MEJÄ-koe, Sala, Mats Hedqvist

Caelestis Snow-Ball, alokasluokka. Hylätty.
Hiucan Hurmaava, alokasluokka. Hyväksytty -> tulos oikeuttaa osallistumaan käyttöluokkaan muualla paitsi Suomessa

la 16.6. Kaikkien rotujen näyttely, Avesta
Caelestis Snow-Ball 1
Hiucan Hurmaava 1

su 17.6. MEJÄ-koe, Sala, Mats Hedqvist
Caelestis Snow-Ball, alokasluokka. Hylätty.
Hiucan Hurmaava, avoin luokka. Koe keskeytetty.

Hilja jäljesti jo aika tarkasti ja vauhdikkaasti varsinkin kun ottaa huomioon ettemme ole treenanneet viime aikoina juuri lainkaan. Toivottavasti vain Hilja ei yhdistä käärmeenpuremaa jäljestykseen, sillä kun olisi potentiaalia lajiin ja se nauttii jäljestyksestä. Lumipallo puolestaan jäljesti molempina päivinä alkuosan virheettömästi joskin hitaanpuoleisesti, mutta alkoi herpaantumaan keskivaiheilla. Se teki paljon hukkia ja harjoituksen puutteen näki siinä ettei se selvästikään aina tiennyt mitä siltä odotettiin. Sunnuntain koe meni huomattavasti paremmin, mutta aika ei riittänyt alokasluokan läpäisemiseen. Lauantaina pyörähdimme myös näyttelyssä, molemmat koirat saivat sileät ykköset. Ruotsin matka oli (loppua lukuunottamatta) hurjan hauska, kiitokset loistavasta matkaseurasta Anulle, Niinalle ja Karinille. Seuraavaa reissua odotellessa...

Vielä loppuun terveisiä Helmin näyttelyturneelta. Helmi oli Bosniassa kaksi kertaa rotunsa paras junioriserteillä sekä sijoittui myös ryhmissä molemmissa näyttelyissä kolmanneksi. Montenegrossa Helmi oli kahdessa näyttelyssä rotunsa paras junioriserteillä, eli Helmi valmistui nyt sekä Bosnian (BA JMVA)  että Montenegron (MNT JMVA) juniorimuotovalioksi. Seuraavalla viikolla reissaaja sitten palaakin titteleineen Suomeen...


 

3.6.2007 Helmi (Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn) täytti perjantaina vuoden ja lähti Svetlanan kanssa näyttelyturneelle. Kiertueen avaus onnistui paremmin kuin uskalsin odottaa: lauantaina Eestin Voittajassa Helmi oli paras juniori (EstJV-07), rotunsa paras (EstV-07) sekä vielä RYP-2. Putki jatkui sunnuntaina mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä Tallinnassa jossa Helmi oli jälleen ROP sekä BIS-juniori & BIS-2. Onnea Helmi ja kiitokset Svetlanalle :) 


Onnea Helmi 1v!


 

30.4.2007 Opinnot on vihdoinkin saatu jonkinlaiseen päätökseen, joten taas on aikaa päivitellä kotisivujakin hieman useammin :) Helmi kävi reilu viikko sitten Ypäjän ryhmänäyttelyssä, ja oli Markku Moilasella ROP ja sai toisen serttinsä. Kevään ohjelmassa on vielä neljä näyttelyä, sen jälkeen Helmi lähtee Svetlanan kanssa turneelle.


Helmi & Hilja

Pidimme eilen pääkaupunkiseudun jaoston pentutreffit Hiucan Innokkaan (Zorro) ja Hiucan Ihanan (Funny) kanssa. Uusia kuvia kummankin omalla sivuilla. Zorrosta näyttää tulevan ensimmäinen Hiucan -kasvatti joka ei kuulu roiskeläppäkerhoon (lue = omaa kunnolliset korvakarvat). Pennut ovat nyt täyttäneet puoli vuotta ja maitohampaat ovat niin piukassa että niitä joudutaan poistamaan. Viime pentueen pojat ovat käyneet näytillä, kiitoksia aktiivisuudesta Mervi ja Miia :)


Iloista Vappua kaikille!
25.3.2007
Viime viikonloppuna Helmi esiintyi ensimmäistä kertaa junnuluokassa hienoin tuloksin - Helmi oli rotunsa paras ja sai ensimmäisen serttinsä kasvattajatuomarilta. Pentuluokissa Helmi ehti pyörähtää kolme kertaa, tuloksena 3 x ROP-pentu ja BIS-3 pentu. Eilen Tampereella ei mennyt yhtä putkeen, mutta jatketaan harjoituksia :) Päivitetty Helmin sivuille uusia kuvia ja pentuluokkien tulokset.
 

Helmi

Funny majaili meillä parisen viikkoa ja sain ilon tutustua paremmin tähän valloittavaan koirapersoonaan jolta ei totisesti vauhtia puuttunut. Sen suurinta hupia oli loikata päälleni viimeistään aamuviideltä, ajaa muita koiria kimeän haukunnan säestyksellä ympäri taloa ja karkailla aina sopivan tilaisuuden tullen. Ja jos sen sattui saamaan kiinni itse teosta se ottaa viattomimman "en se minä ollut" -ilmeen. Varsinainen riiviö!


Funny

7.1.2007 Viimeinenkin pentu lähti uuteen kotiinsa ja talo hiljeni toistaiseksi. Kaikille pennuille löytyi ihanat kodit joten hyvillä mielin päästin pennut maailmalle. Kiitos ja onnea matkaan Maijalle & Leeville, Satulle & Zorrolle, Kirsille & Juicelle ja Niinalle & Funnylle perheineen. Pennuista Leevillä on jo oma kotisivu, joilla voi käydä vaikka katsomassa pojasta videoita, sivut löytyvät täältä. 


 

11.12.2006 Hiucan Iso löysi oman kodin. Ja minä kun ajattelin että Kitee on kaukana :) 


 

10.12.2006 Hiucan Ilmeikäs löysi nopeasti uuden hyvän kodin Kiteeltä, mutta nyt tuli ikäväkseni uusi peruutus :( Tällä kertaa uutta kotia kaipaa Hiucan Iso. Uuden kuvan sai tällä kertaa vain Iso, muille päivittelen kuvia myöhemmin.

Hiljan näyttelyt on tältä vuodelta näytelty, kävimme tänään Voittaja-näyttelyssä hakemassa jälleen kerran uuden punaisen nauhan joulun kunniaksi - EH-putki sen kuin jatkuu :) No, on vuoteen mahtunut menestystäkin kahden sertin ja muutaman tittelin verran. Hilja vaan otti ja kasvoi liian isoksi, arvostelussa todettiin tänäänkin "näyttää hiukan kääpiöltä". Ai hiukan... Meidän epäkani joka voisi sananmukaisesti murskata kilpakumppaninsa istumalla päälle :) Nyt Hiltunen saa jäädä tauolle kunnes täyttää kaksi vuotta ja päästään metsästämään viimeistä serttiä.

Venäjänvahvistuksemme Helmi (kotoisammin koogeebee) täytti joulukuun alussa puoli vuotta. Viimeinenkin maitohammas on nyt vaihtunut, joten toivottavasti johdot, silmälasit, peitot ja huonekalut saavat olla nyt rauhassa. Toivossa on hyvä elää. Irtaimiston uudelleenmuotoilun lisäksi kotiterroristimme on keksinyt uuden jekun - pikkujouluihin lähteminen kostettiin kostealla yllätyksellä sängylle. Alkaa pikkuhiljaa tuntua että toinen nimivaihtoehto silloin aikanaan (Harmi) olisi sittenkin ollut osuvampi :)


Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn (Helmi) 6kk
 
25.11.2006
I-pennut täyttivät tänään neljä viikkoa ja meno on hurjaa :) Otimme ensimmäisiä poseerauskuvia vaihtelevalla menestyksellä (kiitos Niinalle avusta). Pitkän pähkäilyn jälkeen pennut saivat myös nimensä.


Hiucan Hurja "Aatu" 16kk

Viime viikonloppuna kävimme Jyväskylässä näyttelyssä koko H-pentueen voimin. Hiucan Huippu ja Hurja siirrettiin molemmat kääpiöiksi; vaikka ne ovat kooltaan pieniä niin rinnanmittaa löytyy. Huippu sai ensimmäisestä näyttelystään H:n kun pöytä ei ollutkaan niin mukava paikka. Hurja esiintyi tottuneemmin ja sai ERI2:n. Hiucan Hurmaava eli Hilja sai taas EH1:n. Kiitokset Merville ja Mialle perheineen, oli mukava tavata teitä ja poikia :) Uusia kuvia poikien sivuilla.


Hiucan Huippu "Leevi" 16kk4.11.2006 i - pennut täyttivät tänään viikon. Emä ja pennut voivat oikein hyvin, toivotaan että koettelemukset olisivat nyt takanapäin. Otin pennuista muutamia kuvia ja tein samalla kaikille omat sivut. Nimet ovat yhä työn alla ;) Kaikille pennuille on jo koti odottamassa.


 1.11.2006
Lumipallon pennut (3+1) syntyivät sektiolla lauantai-iltana 28.10. Kohtu oli venynyt liian suureksi mistä johtuen jouduimme turvautumaan eläinlääkärin apuun kun supistuksia ei kuulunut. Leikkaus meni hyvin ja alku näytti lupaavalta, kunnes maanantaina Lumipallon kunto romahti. Kun asiat alkavat mennä pieleen, ne menevät urakalla. Matka täältä maalta päivystävälle eläinlääkärille Turkuun on tuskallisen pitkä ja kuinka ollakaan matkalla autosta puhkesi rengas. Saimme onneksi toisen auton käyttöön ja matka jatkui. Lääkäri epäili kohtutulehdusta ja Lumipallo sai antibiootit. Yöllä Lumipallon maito tyrehtyi ja aamuun mennessä pennut olivat jo ehtineet hiukan kuivua. Vastikkeen ja nesteytyksen jälkeen pennut onneksi voimistuivat nopeasti ja paino lähti tasaiseen nousuun.

Tänään Lumipallo on jo todella reipas, ruoka maistuu ja pentuja hoidetaan entiseen malliin. Maitoa tulee runsaasti, pennut ovat pulleita ja tyytyväisiä. Toivotaan nyt että ei tule enempää takaiskuja... Onni että sentään perjantaina telomani jalka alkaa olla siinä kunnossa etten tarvitse enää kainalosauvoja ;) - helpottaa kummasti pentujen hoitoa!

Suuri kiitos kaikille ystäville avusta! Kiitos Outille puhelinpäivystyksestä ja hyvistä neuvoista. Kiitos Sannille ja Saaralle hoitoavusta - niin koirien kuin jalkapuolen omistajan. Kiitos Kallelle ja Jukalle kuljetuspalveluista. Kiitos Minnalle laina-autosta. Kiitos Ninalle avusta eläinlääkärillä. Lämmin kiitos kaikille ihanille ihmisille, tutuille ja tuntemattomille viime päivien tuesta ja avusta, ilman teitä kaikki olisi ollut monin verroin vaikeampaa!


26.10.2006
Yhä vain odotellaan Lumipallon pentuja syntyväksi. Laskettu aika on lauantaina, mutta mamma on niin valtava (vatsa hipoo jo maata) että synnytys voi alkaa koska tahansa. Odottavan aika on pitkä, joten kuvasin aikani kuluksi Helmiä. Muutama uusi kuva lisätty Helmin sivuille ja etusivulle laitoin halloween-toivotukset erittäin etuajassa. Kiitokset kuvausavusta Sannille! Helmin (pian 5kk) mielipide ainaisista poseerauskuvista:


 

1.10.2006 Kuukausi on vierähtänyt tosi nopeasti ja ollaan kotiuduttu hyvin tänne maaseudulle. Sohvikaan ei ole saanut uusia kohtauksia, täällä kun ei stressitekijöitä juuri ole. Koirat nauttivat olostaan, täällä on oikein hyvät ulkoilumahdollisuudet. Eilen vietimme monta tuntia harjulla koirien, eväiden ja kameran kera. Kuvasaalista voi katsella ainakin Lumipallon, Sohvin, Hiljan ja Helmin sivuilla. Helmi täyttää tänään neljä kuukautta.Lumipallon kantoaika on sujunut odotusten mukaan hyvin, piti käydä siellä ultrassakin vaikka Lumpparista näki kyllä jo kolmannella viikolla päällepäin että on tukevasti kantavana. Lumipallon ultrasi viikolla 38 Tiina Illukka ja masussa näkyi n. neljä pentua. Nyt viidennellä viikolla mamma on jo aivan valtava (vatsakarvat hipovat jo maata), kauhulla odotan millaisiin mittoihin raasu vielä ehtii paisua. Lumppari ottaa kyllä ilon irti kantoajasta ja puhisee, huokailee syvään ja kieltäytyy liikkumasta jos pitäisi tehdä jotain epämiellyttävää kuten lähteä remmilenkille kurjalla säällä. Kumma kyllä miten maha ei taas tunnu olevan lainkaan tiellä kun rouva painelee pitkin metsiä ;)  5.9.2006
Muutin laumoineni töiden perässä maalle, josta johtuen meillä oli pidempi nettitauko. Tässä välissä onkin sitten ehtinyt tapahtua vaikka mitä....

 • Elokuun lopulla matkustimme autolla toiselle puolelle Ruotsia ja astutimme Lumipallon onnistuneesti Aron von der Lohhüttella. Matka sujui hyvin ja Lumipallo matkusti kuin vanha tekijä. Toivottavasti matka tuotti tulosta ja saadaan lokakuun lopulla kopallinen pikkuisia kaniininakkeja. Kiitos Saaralle ja pojille loistavasta matkaseurasta!
   

 • Uusi tulokas Daks-Veg-As Hiucan Harley Quinn on asettunut taloksi ja osoittautunut varsinaiseksi täystuhoksi. Helmin omat sivut löytyvät täältä
   

 • Hiucan Hurja eli Aatu sai 12.8. Sotkamosta Anders Cederströmiltä ensimmäisen sertinsä ollen samalla VSP. Paljon onnea Aatu, Mervi ja Eero!


Aatu © Eero Korpikoski


 

6.8.2006 Kotiuduttu kolmen päivän näyttelyreissulta Kuopiosta. Hauskaa oli, kiitoksia loistavalle matkaseuralle :) Hilja kävi pyörähtämässä kehässä kolmena päivänä, tuloksena kaksi EH:ta ja ERI, VSP ja SERT. Myös Hiljan veli Hiucan Hurja kävi näytillä, tuloksena EH. Iso kiitos Merville ja Eerolle kun toitte Aatun ja Leevin Kuopioon, oli hauska nähdä teitä ja poikia! Arvostelut ja kuvia Aatun, Leevin ja Hiljan sivuilla. 

17.7.2006 Aatu (Hiucan Hurja) kävi ensimmäisessä näyttelyssä, arvostelu ja kuvia Aatun omilla sivuilla. Kiitokset Merville kun veit Aatun näytille, parempaa onnea sitten ensi kerralla :) 

4.7.2006 H-pentujen syntymäpäivä on torstaina 6.7. Samana päivänä on meidän kesänäyttelyn ensimmäinen päivä joka pitää sen verran kiireisenä etten ennätä koneen äärelle vähään aikaan - siispä onnittelut jo näin etukäteen Aatulle ja Leeville :) Ja kiitokset taas uusista kuvista!


Aatu (Hiucan Hurja) ja Leevi (Hiucan Huippu) © Eero Korpikoski

 

10.6.2006 Hiljan näyttelyputki saatettu päätökseen vaihtelevin tuloksin. Erkkarissa Hilja ei suostunut liikkumaan lainkaan ja veti pitkäkseen kehään, Voittaja-näyttelyssä taas tuumasi että miksi ravata kun kehän voi kiertää pomppienkin :) Lisäsin arvostelut ja tulokset Hiljan sivuille. Käymme koko lauman kanssa usein maalla, pääsin samalla reissulla testailemaan myös kameran uutta putkea - kuvasaalista löytyy -kuvia sivulta.

3.6.2006 Hilja Baltian Voittaja -näyttelyssä Tallinnassa. Sää oli tuulinen ja sateinen, mutta kehän laidalla oli mukava meininki. Kiitos kivasta päivästä mukanaolijoille :) Hiljan sijoitus ylitti odotukset: VSP & Balt JV-06. (lisäys 20.6. - Hilja sai myös Balt V-06 -tittelin, mitä ei siinä hässäkässä huomattu :) )


 27.5.2006 Hilja Kauniasten ryhmänäyttelyssä PN2 & SERT Arvostelu Hiljan sivuilla.
 26.5. 2006 Kotiuduttu kauniista Italiasta. Firenzen kv-näyttelyn kuvasaalista voi katsella täällä, koiria oli vähän mutta laatu hyvää.
 

28.4.2006 Kotisivujen ulkoasu uusittu & sivuja päivitetty samalla kauttaaltaan. Väliin mahtui yksi näyttelyreissukin, tulokset löytyvät Hiljan sivuilta.
 

24.3.2006 Tampereen näyttelyreissun tulokset arvosteluineen löytyvät Lumipallon ja Hiljan sivuilta. Päivitetty muutamia kuvia lisää, sain vihdoin mahdollisuuden nähdä pojat - viimeksi olen nähnyt niitä luovutusikäisinä. Isot kiitokset Merville ja Miialle perheineen kun toitte poikia näytille :) Merleartikkeli julkaistiin nyt Mäyräkoiramme-lehdessä.
 

8.3.2006 Kiitoksia jälleen Merville ja Eerolle Aatun (Hiucan Hurja) kuvista! Poika senkuin komistuu! Lisätty myös kuvia Lumipallon aikaisemmista pennuista Lumipallon sivuille. Muutin samalla sivujen asetuksia käyttäjäystävällisemmiksi ja ulkoasua kevään kunniaksi hiukan vaaleammaksi. 

27.2.2006 Hilja aloitti näyttelyt eilen Kaapelitehtaalla pentunäyttelyssä ja oli ROP-pentu. Arvostelu luettavissa Hiljan sivuilla. Täydennetty merleartikkelia ja värikarttaa muutamalla kuvalla.
 

13.2.2006 Päivitetty lisää kuvia Hiucan Hurjasta eli Aatusta. Iso kiitos kuvista jälleen Merville ja Eerolle! Sain viimein valmiiksi artikkelin merlegeenistä ja lisäsin sen myöskin sivuille. Lumipallon isän kasvattaja lähetti Saksasta muutamia kuvia jotka puolestaan löytyvät Lumipallon sivuilta.   Päivittäessä onnistuin sotkemaan kävijälaskurin :)
 2.2.2006
Sain Miialta paljon kuvia Hiucan Huipusta eli Leevistä, joten lisäsin nyt vielä Leeville omat sivut. Isot kiitokset Miialle kuvista ja rapsutuksia Leeville.

 

 

Meidän laumalle ei kuulu mitään erityistä. Lumipallo alkaa pentujen jälkeen ensimmäistä kertaa muistuttaa pitkäkarvaista mäyräkoiraa karvojen kasvettua hiukan takaisin :) Mittasin tytöt uudelleen, Sohvi pieneni 27cm:n ja Hiljasta sain 28,5 cm. Mittaustulokset ovat tosin kaukana luotettavasta, mutta antavat kuitenkin jotain suuntaa.
 


29.1.2006
Sivuja päivitetty taas kauttaaltaan, ulkoasultaan hieman yhtenäisemmäksi ja kaikkien koirien sivuille lisätty tekstiä ja muutamia kuviakin.

 

 
 

24.1.2006 Mervi lähetti Hurjasta lisää kuvia, joten laitoin pojalle omat sivut.
 23.1.2006 Eilen päivitetty Turun näyttelystä näpsittyjä kuvia artikkeleihin. Lumpparin sivuille puolestaan lisätty linkki laatikosta löytyneisiin näyttelyarvosteluihin. Mervi lähetti uusia kuvia Hiucan Hurjasta eli Aatusta, lämpimät kiitokset Merville ja paljon rapsutuksia Hurjimukselle joka vaikuttaa olevan nimensä veroinen :)
 

16.1.2006 Päivitetty Hiljan sivuille puolivuotissynttäreiden kunniaksi uusi kuva. Kiitoksia handlerille avusta ;) Värisivuille lisätty paljon uusia kuvia.
 


9.1.2006
H-pentue täytti juuri puoli vuotta! Kaikille pennuille kuuluu hyvää, hampaatkin ovat jo vaihtuneet. Pojille on tulossa omat sivut lähitulevaisuudessa. Lumipallon viimeisen pentueen urosvalinta on vihdoin julkaistu. Odotamme mielenkiintoista pentuetta loppukesäksi. 


 

3.1.2006 Oikein hyvää uutta vuotta 2006 kaikille! Päivitetty kasvattajaesittelyä, koirien sivuja, artikkeleita, linkkejä ja lisätty uusi vieraskirja.
 


 

16.10.2005 H-pentujen isä BALT&BLR&FIN&LTU&LV&RUS CH BALTW-04 BALTJW-03 Zhemchuzina Peterburga Zorro Mäyräkoiraliiton pääerikoisnäyttelyssä ROP.

 

15.10.2005 Lumipallo suoritti luonnetestin hyväksytysti 99 pisteellä. Tulokset tarkemmin Lumipallon omilla sivuilla.
 


 

6.10.2005. Sivuja päivitetty kauttaaltaan. Blogi  http://marselan.blogspot.com/ korvattu omalla uutissivulla.