EuJV-06 Gewürtztraminer Risque-Tout

EtusivuNikkeLuca
JuttaUutisetKuvia
Terveiset

 

 

 

 


GEWÜRTZTRAMINER RISQUE-TOUT (i. Inter Nos Donelli e. Gewürtztraminer Inimitable) eli kotoisammin Luca, väriltään punainen,  syntyi 20.4.2005 Ruotsinpyhtäällä. R-pentueessa on kaksi urosta ja kaksi narttua, joista Luca muutti Turkuun aurinkoisena kesäkuun päivänä 2005. Toisen koiran ottaminen oli ”kummitellut” mielessä jo pitkään, enkä oikeastaan edes muista, miksi päädyin juuri pitkäkarvaiseen kääpiömäyräkoiraan. Kun päätös oli tehty, otin yhteyttä Aila Pekkariseen, jolla olikin tarjota minulle seuraavasta syntyvästä pentueesta aivan ihana oma vauva.

Luca muutti uuteen kotiinsa kahdeksan viikon ikäisenä. Alusta saakka Luca on ollut erittäin kiltti ja helppo koira, ei todellakaan nimensä mukaisesti mikään huimapää (Risque-Tout = huimapää), vaan rauhallinen mutta määrätietoinen ja oman arvonsa tunteva mäykky. Myös isoveljensä Niken sydämen Luca sulatti aika pian ja nyt lelut ja luut jaetaan ilman riitaa. Koska Niken kohdalla näyttelyura jäi toteutumatta, päätin Lucan kanssa ainakin kokeilla, onko pojalla rahkeita ja niitä tuntuu olevan. Lucan näyttelytulokset löydät hieman alempaa.


© Anu Snellman

Lucan lempipuuhaa on leikkiä palloilla Niken kanssa ja repiä kaikilta pehmoleluilta silmät ja nenä irti… Myös tyhjien vessapaperirullien hajottaminen on mukava harrastus. Luki Luca kerran Aku Ankankin tarkasti kannesta kanteen, minkä jälkeen pikkuista paperisilppua oli joka paikka täynnä. Pikkumäykky nukkuu ”mamman” ja veikan vieressä, peiton alla kerällä.Vaikka Lucaa ei ole kovin kovalla kädellä koulutettu, tottelee se erittäin hyvin ja rakastaa juoksemista vapaana metsässä. Tosin voi olla, että tässäkin asiassa Luca on tyypillinen mäykky, joka miettii, ettei kannata karata, koska kotona on ruokaa ja namia.


 

 

Lucan näyttelytuloksia

näyttely tuomari tulos arvostelu
       
Eckerö KV 23.9.2006 John Hiddes ERI1, PU, VSP, SERT ja CACIB Ilahduttava kääpiöuros. Erinomainen pää ja ilme. Oikein kiinnittyneet
korvat. Erinomainen luusto ja jalat. Kaunis kaula. Kantaa itsensä
erittäin hyvin. Vahva selkälinja, hyvät kylkiluut. Hyvin kulmautunut.
Hyvä häntä. Kaunis turkin laatu ja väri. Liikkuu edestä erittäin hyvin,
takaa hieman ahdas.
17.9.2006 Köyliö (ryhmänäyttely) Ligita Zake ERI2, PU2, VARA-SERT Kaunis nuori uros. Kaunis pää. Suora ja vahva selkälinja. Tasapainoinen kroppa. Tarpeeksi pitkät kylkiluut. Seistessä edestä hieman ahdas. Liikkuu kauniisti vapaassa narussa. Erinomainen temperamentti.
Porvoo 10.9.2006 Thorbjorn Granheim ERI1, PU4, Vara-Sert, ROP-JUN Erittäin hyvä tyyppi. Hyvin kehittynyt pää. Erittäin upealinjainen kroppa. Kaunis tasapainoinen selkälinja. Erittäin kaunis turkin laatu ja väri. Erinomainen etuosa. Hyvä luonne.
Hämeenlinna KV 27.8.2006 Erica Pettersson ERI1, PU, ROP, RYP2, SERT
ja
CACIB
Jalo kokonaisuus. Kaunis pää ja hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset
edessä. Vaatimaton eturinta. Riittävä rintakehän pituus. Kaunis ylä-
ja alalinja. Erinomainen lantio. Liikkuu tasapainoisesti. Kaunis karva.
Hyvin tyypillinen rotunsa edustaja.
Raisio 13.8.2006 Erwin Deutscher ERI2
 
Oikeanlainen tyyppi. Todella hyvä kroppa ja kaunis pää. Erinomainen turkki. Hyvä purenta ja silmät. Erittäin hyvä selkälinja ja
kulmaukset.Toinen etutassu hieman ulkoneva. Erittäin hyvät liikkeet.
Karjaa 5.8.2006 (ryhmänäyttely) Markku Mähönen ERI1, PU, VSP ja SERT Mittasuhteiltaan oikea. Kaunis pää ja hyvä kaula. Köli saisi vielä hieman kehittyä, muuten hyvä rungon volyymi. Hyvät kulmaukset. Liikkeessä hyvä askelpituus. Erinomainen karvapeite, hyvä luonne.
Karjaa 09.07.2006 Astrid Aas-Lundava ERI2, PU2, Vara-Sert Hyvin kaunis uros, kaunis pää ja ilme, eleganttinen kaula. Riittävä säkä, kaunis ylälinja, vähän lyhyt olkavarsi. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa, suorat liikkeet, liikkuu erittäin hyvin.
Helsinki 10.6.2006 Euroopan Voittaja 2006,  Bo Skalin
ERI1, SERT, ROP, EuJW-2006
 
Erittäin kaunis pää ja ilme. Kaunis kaula. Hyvä selän pituus. Hyvin
kannettu häntä. Kantaa itsensä erittäin hyvin. Polvikulmauksia voisi
olla hiukan enemmän. Mukava luonne ja hyvä asenne.
Helsinki, pääerikoisnäyttely 8.6.2006 Paul Stanton ERI2 VASERT Elegantti, hyvä balanssi. Kaunis pää, hyvä pään pituus, kauniit silmät ja pigmentti. Voisi olla enemmän alaleukaa sekä jonkun verran kuivemmat huulet ja kaulan iho. Hyvä kaula, hyvä eturinta, "jyrkät" hartiat, hyvät olkavarret, hyvä luusto. Jonkin verran ulkonevat etutassut, jokunen litteä kylkiluu alhaalla. Erittäin hyvä takaosa, hyvät lihakset, kaunis turkki ja erittäin hyvä selkä. Liikkuessa tarvitsee stabilisoida etuliikkeitä. Harmoniset sivuliikkeet.
Helsinki Aptus 20.5.2006 András Korósz ERI1 PU VSP SERT Todella kaunis junioriuros, tarpeeksi vahva. Erittäin hyvä etuosa. Kaunis urosmainen pää. Vakaa ja suora selkälinja. Erittäin hyvät kulmaukset.
Pöytyä 07.05. 2006 (ryhmänäyttely) Juta Haranen,Viro ERI2 PU4 1-v. junioriuros, jolla urosmainen pää ja ilme. Hyvä purenta ja silmät, eturinnan tarvitsee kehittyä. Hyvät kulmaukset, ikäisekseen vahva selkä, reippaat rodunomaiset liikkeet.
23.4.2006 Lahti Unto Timonen ERI1 PU3, SERT Hyvät mittasuhteet, kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Etuosaltaan vielä hieman kapea. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Hyväluustoiset raajat, hyvät käpälät. Hyvä ylälinja seistessä. Hyvä polvikulma. Liikkuu hyvin sivulta. Kaunis turkki.
19.3.2006 Tampere Dick Rutten, Alankomaat ERI2 11-months, excellent type, very good head deepression, wellsetted ears, correct eyes, scissor bite, level back. Enough forechest, wellangulated front & rear, beautiful coat, enough movement quality
 
22.1.2006 Turku Paula Heikkinen-Lehkonen ERI1 PU4 vara-sert Erittäin hyvin kehittynyt ja tarpeeksi vankka nuori uros. Hyvä pään pituus, täyteläinen kuono, isot vahvat hampat. Rintakehässä jo mukavasti tilavuutta ja eturinnassa täytettä. Erinomainen taka-osa. Varma ja iloinen käytös. Kovin nuori vielä, mutta erittäin lupaava
 
16.10.2005 Esko Nummijärvi PEN1 Erittäin hyvä tyyppi. Vähän tottumattomasti esiintyvä uros, jolla eritttäin kaunis urosmainen pää. Hyvä kaula. Pysty häntä. Vähän lyhyt rintakehä. Erinomaiset raajat. Hyvä karvapeite. Pitäisi esiintyä ja liikkua paremmin. Etuliikkeet hieman ylikorostuneet.