Daintyn Don Dean

EtusivuNikkeLuca
JuttaUutisetKuvia
Terveiset

 

 

 

 


DAINTYN DON DEAN (i. Connection Hocus Pocus e. Kallionpää Gabriela) on papillon eli perhoskoira Nikke ja pitkän unelmani täyttymys. Olen aina haaveillut koirasta ja nimikin koiralla oli viisi vuotta ennen kuin Niklas syntyi 10.5.2002 Naantalissa Daintyn kenneliin. Nikellä on yksi sisko. Nikke muutti Turkuun luokseni heinäkuun 21. päivä. Se oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä.

Nikke on alusta saakka ollut kaikkien lellikki, varmasti pitkälti luonteensa takia. Nikke on ihmisrakas, viisas, suloinen, jästipäinen, ja rakastettava pieni otus. Perhoskoiraksi Nikke on aika isokokoinen - noin 5 kiloa - ja se on perinyt isältään uskomattoman paksun ja pitkän turkin. Niksu on väritykseltään ruskeavalkoinen.Valitettavasti Niken näyttelyura tyssäsi siihen, että toinen kives ei koskaan laskeutunut ja Nikke onkin kastroitu jo reilun vuoden ikäisenä. Se ei ole poikaa juuri haitannut, vaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt. Nikke on nauttinut täysin rinnoin kotikoirana olosta ja jättää suosiolla näyttelytouhut pikkuveljelle.

Niken mielipuuhaa on leikkiä palloilla, joita kämppämme onkin täynnä. Nikke ei tosin koskaan tuo heittämääsi palloa takaisin, vaan leikkiin kuuluu, että Nikkeä täytyy jahdata ympäri asuntoa ja koittaa saada pallo siltä. Nikke on pienestä asti myös rakastanut purjehtimista ja veneessä oloa. Koiruli onkin upeimmillaan veneen kannella, korvat hulmuten ja nenä kohti tuulta. Yksi Niken erikoisuuksista on, että se jaksaa istua tuntikausia omalla tuolillaan makuuhuoneessa katsellen ohi kulkevia ihmisiä. Jos joku koira uskaltaa kulkea ikkunan ohi, alkaa hirveä meteli.

Rakas perhoseni on sanan varsinaisessa merkityksessä viisas koira; Nikke esimerkiksi tietää migreenikohtauksestani ennen kuin kohtaus iskee ja ilmaisee sen vinkumalla ja hakeutumalla lähelle päätäni. Niksulla on myös erittäin viisas katse ja kun Nikelle puhuu, tuntuu, että se oikeasti ymmärtää. Se on hellyydenkipeä kirppu, joka haluaa olla sylissä ja erityisesti tanssia slovareita. Turkin laitto ei ole Niken lempipuuhaa, mutta se kestää sen kuin mies, eli välillä naapurissa varmasti mietitään, mitä ihmettä niille koirille oikein tehdään?! Kellekään ei varmasti ole epäselvää, että Nikke on todella tärkeä osa elämääni ja meillä ainakin sanonta rakkaalla lapsella on monta nimeä pitää paikkansa (Nikellä on varmasti ainakin 50 lempinimeä).